Leven in plaats van overleven
 » nieuwsbrief “vandaag ben ik gaan lopen”

nieuwsbrief “vandaag ben ik gaan lopen”

Een fragment uit de nieuwsbrief (jan 2010)

“Hoogsensitief? Aan de slag ermee! (ook al is dat eng..)
Dit is het motto dat ik dit jaar wil meegeven. Ik merk vaak bij mijn coachingscliënten dat zij soms al een jaar met het idee rondliepen om een nieuwe stap in hun ontwikkeling te zetten. En dat er veel moed voor nodig was om daadwerkelijk de stap te zetten om ook een afspraak te maken.

Bang voor het onbekende

Mensen zijn vaak bang voor het nieuwe, voor het onbekende. Bang om zichzelf werkelijk te leren kennen, en om er achter te komen wat ze werkelijk willen….Veel hooggevoelige mensen kennen die angst heel goed. De angst dat  … het mis gaat, de angst om te falen, de angst dat iets erger wordt als je het onder ogen ziet, de angst om een verkeerde keuze te maken, de angst om de verantwoordelijkheid te nemen voor iets dat je werkelijk wilt… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bang zijn en tóch in beweging komen

En de vraag is niet hoe je van die angst af komt, al kun je angsten vaak wel reëler en kleiner maken. Nee, de vraag is of je je angst voor lief wilt nemen als je in beweging komt. Omdat dat de enige manier is om vooruit te komen. En al doende blijken de beren op de weg vaak mee te vallen, en ontstaan er mogelijkheden die je niet had kunnen voorzien. “