Leven in plaats van overleven
 » Loopbaan

Loopbaan

Ben je lekker op Dreef in je werk? Of heb je voortdurend het gevoel dat wat je doet, misschien toch niet is wat je werkelijk wilt? Misschien ervaar je te veel stress of te weinig passie in je loopbaan. Mieke de Maaré kan je begeleiden in de zoektocht naar een zinvolle voortgang van je loopbaan. Om uit jezelf te halen wat er in zit en daar gezond en geïnspireerd bij te blijven.

Drijfveren van binnenuit

Op Dreef gaat met je op zoek naar je drijfveren: van binnenuit. Wat wil je in je werkende leven? Wat kun je, en wat kun je aan? Welke werkomgeving past bij jou? Op grond daarvan maken we een aanpak op maat om te komen waar je wilt. Met energie en zelfvertrouwen.

Wanneer is loopbaanbegeleiding zinvol?

Loopbaanbegeleiding is zinvol als je op zoek wilt naar een andere invulling van je loopbaan, of door ontslag gedwongen wordt iets anders te zoeken. Maar ook als je ‘gewoon’ aan het werk bent, kan loopbaanbegeleiding een groot verschil maken: als je niet tot volle bloei kunt komen op je werk, omdat ‘iets’ je tegenhoudt. Of als je een fijne functie hebt, maar door je gevoelige ‘systeem’ hinder ondervindt in je werkomgeving. Je leert hoe je zo goed mogelijk tot je recht komt in je huidige baan, de lasten minimaliseert en de lusten optimaliseert. Lees meer >>

Ontslag/Outplacement

Op Dreef begeleidt regelmatig mensen die afscheid (moeten) nemen van hun werkgever, en een budget meekrijgen dat besteed mag worden aan omscholing, coaching of loopbaanoriëntatie. Vaak betreft het mensen die vast gelopen zijn in hun huidige werk, (deels) omdat zij geen rekening hielden met hun hooggevoeligheid.

Voor outplacementbegeleiding wordt bij Op Dreef een pakket op maat samengesteld. In het traject leer je om een keuze te maken van binnenuit, oude valkuilen omzeilen en je richten op realistische mogelijkheden. Vaak gaat het om een combinatie van 1 op 1 sessies en naar keuze deelname aan de dagtrainingen die Op Dreef aanbiedt.