Coaching bij burn-out: herstel en re-integratie

Op Dreef begeleidt mensen met ernstige klachten als gevolg van gevorderde roofbouw (overspannenheid en burnout) intensief bij het herstelproces. Doel is naast herstel ook inzicht in het ontstaan en verhelpen van de klachten, een verbeterd zelfmanagement en voorkomen van recidive. De lengte van het coachingstraject ‘coaching burnout: herstel en re-integratie’ is afhankelijk van de omstandigheden.

In de eerste fase is de aanpak vooral gericht op herstel. Daarna wordt gewerkt aan zelfmanagement om niet opnieuw in oude valkuilen te stappen. Dat zijn de sleutels om stressklachten in de toekomst te voorkomen.

Maatwerk bij re-integratie

Maar als je weer aan het werk gaat komt het er pas op aan! Op Dreef begeleidt je stap voor stap en je maakt in overleg met je werk een gedegen re-integratieplan. Indien wenselijk krijgt ook je leidinggevende tips en handvatten om je goed te begeleiden. Zo wordt de kans op terugval een stuk kleiner.

Resultaten aanpak Op Dreef

De aanpak van Op Dreef bij stressklachten levert de volgende resultaten op:

  • Blijvende verandering in werk en levensstijl
  • Kans op terugval sterk gereduceerd
  • Gezonder, effectiever en met meer plezier werken en leven

Natuurlijk is een coachingstraject altijd op maat: bij een kennismaking brengen we samen je wensen en doelen in beeld. Interesse? Neem contact op of lees meer over stress en de gevolgen ervan. Je kunt ook meer lezen over de werkvormen die ik bij Op Dreef gebruik. Of kijk op de website van het CSR-centrum over effectieve behandelmethoden bij stressklachten, burnout en problemen met energie. Ik ben geregistreerd stress-coach bij CSR-centrum.