Coaching bij stressklachten: preventie

Te lang stress ervaren is gevaarlijk voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voor cliënten met lichte klachten ten gevolge van beginnende roofbouw werkt is het traject ‘coaching stressklachten: preventie’ geschikt. Je werkt in ongeveer 8 gesprekken aan het voorkomen van ziekteverzuim, een voorspoedig herstel, beter inzicht en verbeterd zelfmanagement.

Stressklachten: actueel

Stressklachten zijn onverminderd actueel. Wie altijd maar doorrent heeft een grote kans om stressklachten te ontwikkelen. Daar wordt je werk niet beter van. Je verliest creativiteit en mogelijk word je een minder vrolijke collega. Of ze gaan thuis steeds minder van je genieten. Uiteindelijk kun je ziek worden: een derde van het totale ziekteverzuim is gerelateerd aan stressklachten.

Resultaten coachingstraject

Een coachingstraject bij Op Dreef zorgt voor een goed herstel gekoppeld aan een verbeterd zelfmanagement. Dat zijn de sleutels om stressklachten in de toekomst te voorkomen. De resultaten:

  • blijvende verandering in werk en levensstijl;
  • kans op terugval sterk gereduceerd;
  • gezonder, effectiever en met meer plezier werken en leven.

Natuurlijk is een coachingstraject altijd op maat: bij een kennismaking brengen we samen je wensen en doelen in beeld.

Interesse? Neem contact op of lees meer over stress en de gevolgen ervan. Je kunt ook meer lezen over de werkvormen die ik bij Op Dreef gebruik.