Coaching hooggevoeligheid: oriëntatie

Twijfel over je eigen (hoog)gevoeligheid en ben je benieuwd of je daar misschien prettiger mee om kunt gaan? In het korte, verkennende traject ‘coaching hooggevoeligheid: oriëntatie’ staan naast gesprekken ook diverse oefeningen centraal, gericht op het beter omgaan met hooggevoeligheid, met name op het gebied van energie.

Meestal bestaat een oriëntatie uit drie coachingsgesprekken met een tussentijd van ongeveer twee weken.

Snel geboeid, snel vermoeid

Hooggevoelige personen (HSP´s) zijn gevoeliger voor indrukken en nemen subtielere nuances waar dan de gemiddelde mens. Het zijn betrokken, creatieve mensen, die echter vaak overvoerd worden door indrukken van buitenaf. “Snel geboeid, snel vermoeid”, zo kun je het in een notendop omschrijven. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer vijftien tot twintig procent van de mensen hooggevoelig is. Toch is de (werk)omgeving hier niet op ingesteld, en krijgen we in onze moderne maatschappij steeds meer indrukken te verwerken. Dit maakt dat veel mensen hun hooggevoeligheid als een last ervaren.

Meer weten over het traject ‘coaching hooggevoeligheid: oriëntatie’ bij Op Dreef? Neem contact op voor het maken van een afspraak.  Je kunt ook meer lezen over de werkvormen die ik bij Op Dreef gebruik en je meer informatie vinden over hooggevoeligheid.