Leven in plaats van overleven
 » HSP

HSP

HSP, wat is dat?

‘HSP’ staat voor ‘highly sensitive person’, in het Nederlands hooggevoelig of hoogsensitief. Als hooggevoelig persoon ben je gevoeliger voor indrukken, beleef je sterke emoties en kun je sneller last hebben van stress. Misschien herken jij je daar in?

Sinds 2001 is er in Nederland veel geschreven over hooggevoeligheid, en verschenen er een aantal boeken.  Inmiddels is het een bekende term voor diegenen die zich in hooggevoeligheid (hoogsensitiviteit) herkennen.

HSP is mijn specialisatie

Ik ben Mieke de Maaré, de ‘motor’ van Op Dreef. Mijn specialisatie is om hoogsensitieve mensen te begeleiden. Sinds ik mijn hooggevoeligheid in mijn leven en werk heb geïntegreerd, is mijn leven een stuk fijner en gemakkelijker geworden (en ook een stuk minder lastig).

Wil jij ook lichter leven?

Zou jij graag willen weten hoe je minder moe kunt worden, en minder stress ervaart? Hoe je je talenten meer benut en beter uit de verf kunt komen? Hoe je je grenzen kunt bewaken en voor je zelf opkomt ? Hoe je je loopbaan (weer) op de rails krijgt zonder opnieuw in je oude valkuilen te vallen?

Lees dan meer op de pagina hooggevoeligheid, of kijk bij het aanbod van Op Dreef.