Op dreef draait door!

Lieve hemel. Het is al weer juni. Ik zie net dat mijn laatste nieuwsbrief in november verscheen. Over een warm bad! Daar hebben we momenteel niet zo’n behoefte aan, met al dat prachtige weer van de afgelopen tijd. Eerder behoefte aan een frisse regenbui. Wellicht komt dat er deze week nog van. Ik moet zeggen: de afgelopen maanden zijn voor mij voorbij gevlogen. Ook al leven we in een tijd waarin van alles werd afgezegd, en zich een zee van vrije avonden en weekends aandiende. Ik heb me geen moment verveeld. En Op Dreef draaide bijna gewoon door. Ook al hoorden jullie lange tijd niks van mij. Ik hoop van harte dat jullie gezond zijn, en dat het virus je omgeving en je leven niet op de kop heeft gezet.

Hoe ik door draaide

Natuurlijk was ik van slag, toen de ziekenhuizen volstroomden en de eerste maatregelen werden afgekondigd. Toen onze dochter in Utrecht met verdachte klachten bijna 3 weken in haar eentje in thuis-isolatie zat. Toen een vriendin uit Amsterdam hevig ziek werd, en met haar bijna haar hele zangkoor. En kon ik nog wel door met mijn bedrijf? Wilden en durfden cliënten nog door met hun traject? Gelukkig vaardigde de NOBCO, mijn beroepsvereniging, duidelijke richtlijnen uit. Met spijt moest ik mijn groepstraining van 6 dagdelen onderbreken. Af en toe een half uurtje online oefeningen was het enige dat ik kon doen. Gelukkig kunnen we deze maand de draad oppakken, en de training afmaken. Daar ben ik erg blij mee! Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Maar met coaching kon ik al die tijd doorgaan. En bijna al mijn cliënten wilden dat. In mijn praktijk, onder voorwaarden en met maatregelen. Online, voor wie dat prettiger vindt. Buiten wandelend, toen mijn man een onschuldige verkoudheid opliep. En alle vormen blijken zo hun voordelen te hebben. En hun beperkingen. Al met al is mijn arsenaal aardig uitgebreid de afgelopen tijd. Dat blijf ik benutten!

Nog een voordeel: Genieten van de vrije ruimte

Hoe vaak heb ik het de afgelopen maanden niet van mijn cliënten gehoord: dat ze ondanks de beperkingen en soms het leed om hen heen, toch ook opgelucht adem halen in deze periode. Er hoeft even niet zoveel! Pas nu de agenda’s vrijwel leeg zijn, valt op hoeveel druk al die vaste afspraken leggen. Misschien herken jij dat ook. Hoe prettig het gevoel is dat je per avond of weekend zelf kunt besluiten wat je gaat doen. Groot voordeel als je hooggevoelig bent: je verveelt je niet zo snel! Kleine dingen kunnen boeien, en rustig genieten is voor veel HSP een favoriete tijdsbesteding. “Heerlijk om daar nu weer meer aan toe te komen”, ik hoor het vaak. En dan lach ik instemmend. Ik merk het zelf ook.

Langzamerhand weer de kriebels

In deze periode voel ik me gezegend dat ik woon in het noorden van het land, waar het virus tot nu toe weinig mensen heeft getroffen. En waar we bovendien veel ruimte hebben om naar buiten te gaan, te wandelen, en te fietsen. Dat deden we volop. En met het mooie weer wende dat vrije leventje verrassend snel. Ik belde meer dan anders, en heel af en toe ontvingen we gasten in de tuin. Dat was een tijd lang voldoende. Maar nu er weer wat meer mag en kan, merk ik dat ik ook daar weer behoefte aan heb. Ik maak weer meer sociale (buiten)afspraken. En ik heb genoten van de eerste aerobics groepsles op het grasveld bij het dorpshuis!

Krijg jij ook weer de kriebels?

Krijg jij ook weer zin om weer meer te ondernemen? Maak je op een slimme manier weer gezellige afspraken? Ben je misschien ook al weer begonnen met een sport- of yogales in de buitenlucht? Of wordt het voor jou tijd om aan de slag te gaan met je hoogsensitiviteit? Meer sturing aan je eigen leven te geven, en minder energie te verspillen. Dat kan natuurlijk 1 op 1. Wees welkom voor een kennismaking, dat kan ook online. Maar na de zomer start ik ook weer een training! 

Basistraining energieker omgaan met hoogsensitiviteit

6 dagdelen, start vrijdagochtend 4 september, 9.30 – 12 uur, in Glimmen

In deze training ga je leren hoe je je vitaler kunt voelen, en effectiever omgaat met je energie. Je vindt je eigen “gebruiksaanwijzing” uit. Zodat je meer kunt gaan leven, in plaats van overleven. Je vindt hier meer over de data en de inhoud van de training.
NB Ik ga er van uit dat deze training kan doorgaan. In verband met het Corona virus is het maximaal aantal deelnemers 6. Uiteraard tref ik passende maatregelen. Wil je zeker zijn van een plek? Geef je dan tijdig op!

Introductie van de basistraining Energieker omgaan met hoogsensitiviteit

vrijdagochtend 21 augustus, 9.30 – 12 uur, in Glimmen

Geïnteresseerd in de training? Neem dan deel aan deze introductie, om je nader te informeren en met mij kennis te maken. Deelname is gratis, opgave verplicht.
NB: De trainingsruimte “aan ’t Zandpad” heeft een grote tuin, en bij goed weer houd ik de introductie buiten

Leestip: HSP magazine, tijdschrift over gevoelige zaken

Een informatieve no-nonsense glossy voor HSP’s, zo zou ik dit kwartaalblad omschrijven. Bladenmaakster Brigitte Schellens waagde een half jaar geleden de sprong: ze zei haar vaste baan op, en begon voor zichzelf. Om zo een levensritme en een product te creëren dat bij haar sensitiviteit past. En wat mij betreft doet ze dat goed! Het blad ziet er mooi uit, is nuchter en informatief, en schuwt kritische noten met betrekking tot hoogsensitiviteit niet. Het wordt van allerlei kanten belicht. Wat ik ook fijn vind: het is een kwartaalblad. En zo kijk je echt naar het volgende nummer uit! Meer info lees je op www.hspmagazine.nl. Hier kun je ook het hele eerste nummer digitaal lezen. 

Op Dreef in HSP-magazine

Naar aanleiding van een artikel in het eerste nummer nam ik contact op met Brigitte. Dat mondde uit in een vraag van haar kant. Of ik een case wilde inbrengen in de rubriek “bij de coach”. Dat vond ik erg leuk! En er sprong meteen een case in gedachten. In nauw overleg met de betreffende cliënt, die een paar jaar geleden bij mij was, is het een mooi artikel geworden. Vinden wij. Het staat in het net uitgekomen juninummer. Je kunt het artikel hier lezen. 

Tot slot

Hoe gaat jouw zomer er uit zien? Misschien heb je nog geen idee. Misschien heb je je plannen aangepast, of nieuwe plannen gemaakt. Wie weet lukt het je, om ook nu er weer meer kan, je agenda wat leger te houden. Wat meer tijd voor jezelf. Voor wat rust tussendoor, tijdens de dag. Het doet een hooggevoelig mens zo goed! Het zorgt ervoor dat je niet doordraait, terwijl je wél door draait!

Ik wens je een prachtige en gezonde zomer,
Mieke de Maaré