Leven in plaats van overleven
 » Mieke de Maaré

Mieke de Maaré

Ik ben Mieke de Maaré; betrokken, deskundig, en zorgvuldig. Ik kom uit het midden van het land, en woon met mijn man al ruim vijfentwintig jaar met plezier in de kop van Drenthe. Wij hebben twee volwassen dochters.

Naar mijn overtuiging weet ieder mens zelf het beste hoe hij zijn eigen leven kan besturen, vanuit innerlijke bronnen van kennis en kracht. Soms is ondersteuning nodig om die bronnen te leren ontdekken en gebruiken. En soms is eerst begeleiding nodig om te herstellen van jarenlange roofbouw of om blokkades op te heffen die je tegenhouden “je leven te leven”.

Hooggevoeligheid in leven en werk geïntegreerd

In 2000 las ik voor het eerst over hooggevoeligheid, tijdens een periode van burn-out. Wat ik las gaf me een gevoel van herkenning en geruststelling. Ik kon mijzelf beter begrijpen en dat gaf mij de sleutel om op zoek te gaan naar mijn eigen “gebruiks-aanwijzing”. Om het werk te gaan doen dat ik het liefste doe. En heel belangrijk: op een manier die mij past. Stap voor stap kwam ik “lekker Op Dreef”.

Dat betekende een behoorlijke switch op mijn loopbaanpad. Afgestudeerd als sociaal geograaf en milieudeskundige, werkte ik zo’n 15 jaar als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening/milieu en korte tijd als docent aardrijkskunde. Vanaf 2001 ben ik opgeleid tot trainer en coach, met specialisaties op het gebied van stress, loopbaan en hooggevoeligheid. In 2006 begon ik mijn eigen bedrijf: Op Dreef. Een van de beste beslissingen in mijn leven.

Wil je lezen hoe ik zelf omga met mijn leven en mijn hooggevoeligheid? En daar soms mee worstel, en soms intens van geniet? Lees dan fragmenten uit enkele van mijn nieuwsbrieven:
Stilte ná de storm
Ik zou niets liever willen dan te leren leven
Het nut van alleen zijn
Wij zijn niet bang, maar doodsbenauwd!