Over Op Dreef

Op Dreef begeleidt mensen om “lekker op dreef” te zijn in hun leven en werk. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit 1 op 1 begeleiding. Daarnaast verzorg ik trainingen voor (kleine) groepen.

Lekker op dreef zijn, betekent voor mij dat je meer aan het stuur van je eigen leven gaat staan en tegelijkertijd meer van je reis geniet. Dat je weet waar je naar toe wilt, en daar ook gezond en geïnspireerd bij blijft.

Leven in plaats van overleven

Veel van mijn cliënten ervaren hun hoogsensitiviteit aanvankelijk als een last. Vaak letterlijk: ze zijn meer aan het overleven, dan aan het leven. Hun hooggevoeligheid gaat dan meestal gepaard met stressklachten. Zij vatten hun coachvraag vaak kernachtig samen: ik wil zo graag leven in plaats van overleven!

De aanpak van Op Dreef

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar dient voorwaarts te worden geleefd” (Kierkegaard, 1813 – 1855)

Op Dreef hanteert een tweesporen-aanpak. Enerzijds het praktische spoor, waarbij je per direct meer handvatten voor zelfsturing krijgt. Je eigen “gebruiksaanwijzing” (her)uitvindt. Een hulpmiddel daarbij is de door Op Dreef uitgewerkte filosofie van “de kunst van het schakelen“.
Daarnaast het psychologische spoor, werkend aan dieperliggende belemmerende factoren. Onderdeel van het psychologische spoor is vaak het werken aan meer zelfvertrouwen.
Lees meer over veelgebruikte werkvormen en methoden.

Meer over Op Dreef

Op Dreef is opgericht in 2007.
Lees meer over Mieke de Maaré en de opdrachtgevers van Op Dreef