De kunst van het schakelen

Op Dreef gebruikt de metafoor van de auto voor de wijze waarop een mens door het leven gaat. Om prettig te rijden en de motor niet te snel te laten slijten, is het belangrijk regelmatig te schakelen en soms bewust voor een bepaalde schakelstand te kiezen. Even terugschakelen betekent bijtanken, maar ook afstand nemen en vervolgens efficiënter te werk gaan.

Goed schakelen is noodzakelijk!

Voor ieder mens is het belangrijk om regelmatig te schakelen. Voor hooggevoelige mensen is het mijns inziens een noodzakelijke voorwaarde om gezond en geïnspireerd te blijven. Je gebruikt immers meer energie en hebt meer verwerkingstijd nodig dan de gemiddelde mens.

Wat levert de kunst van het schakelen je op?

De Kunst van het Schakelen is een van de manieren die je kunnen helpen de stress in je leven het hoofd te bieden en betere besluiten te nemen. Je kunt die kunst leren als onderdeel van een coachingstraject of in de  dagtraining “De Kunst van het Schakelen”.

Kierkegaard wist het al

Wie de kunst van het schakelen goed beheerst, vindt het heel gewoon om zijn auto af en toe in de achteruit te zetten. Even achterom kijken om na te gaan welke weg je eigenlijk hebt afgelegd en of deze weg je bij jouw reisbestemming brengt. En om te bepalen of deze bestemming nog steeds de juiste keuze is. Om vervolgens lekker verder te rijden. Immers:

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar dient voorwaarts te worden geleefd’. (Kierkegaard, 1813 – 1855)