Training

Ik heb een aantal trainingen ontwikkeld, die passen bij de vragen waarmee mensen bij mij komen. Voor een aantal mensen is deelname aan een trainingsdag een eerste kennismaking met mij. Voor cliënten van de coachingspraktijk is het vaak een welkome aanvulling op hun traject. 

Soms is het een hele stap om “iets in een groep” te doen. Juist hoogsensitieve mensen krijgen vaak de bibbers als ze daar aan denken. Toch is het vaak een prachtige plek om te leren door te ervaren. En door ervaringen uit te wisselen. Hieronder lees je daar meer over.

In de regel worden alle trainingen 2 maal per jaar aangeboden. Op dit moment staan er geen nieuwe trainingen gepland.

Voor wie?

Ik geef een basistraining “energieker omgaan met hooggevoeligheid”, van 6 dagdelen. Zoals de naam al zegt is deze training specifiek voor mensen die zich herkennen in hoogsensitiviteit.

Daarnaast heeft Op Dreef 2 dagtrainingen op haar programma staan. Deze zijn zowel geschikt voor mensen die zich in hoogsensitiviteit herkennen, als voor mensen die kampen met stressklachten. “De Kunst van het schakelen” gaat over stresshantering en persoonlijke effectiviteit”, “grenzen stellen” spreekt voor zich.

Onderaan de pagina vindt je een overzicht van de trainingen.

Wat is er zo fijn aan een training voor hoogsensitieve mensen?

De afgelopen jaren is mij gebleken dat hooggevoelige mensen het een weldaad vinden om eens met “gelijkgestemden” te zijn. Ik hoor ze vaak letterlijk een zucht van verlichting slaken. Hoe verschillend mensen ook zijn, het voelt vaak als “een warm bad”. Onderlinge herkenning en begrip zorgen voor een veilig en stimulerend leerklimaat.

De dagindeling en begeleiding is zodanig dat mensen minder vermoeid raken dan normaal, en vaak zelfs met extra energie vertrekken.