Dagtraining de kunst van het schakelen

Meer genieten en minder stress

Dit is een ééndaagse training persoonlijke effectiviteit en stresshantering. In deze dagtraining leer je hoe je zelf aan het stuur van je eigen leven kunt staan in een wereld die een steeds hogere snelheid lijkt te verlangen. Je leert meer genieten en minder stress ervaren.

Hoog levenstempo

De snelheid van het leven om ons heen neemt de laatste tijd meer en meer toe. De moderne communicatiemiddelen verleiden ons om voortdurend in een hoge versnelling te “rijden”, overal meteen op te reageren. De werkgever verlangt een hoge productie in zo weinig mogelijk tijd. Dat betekent werken in een hoog tempo, met weinig pauzes en bezinningsmomenten. ’s Avonds thuis lukt het vaak niet om terug te schakelen: telefoon en e-mail moeten worden beantwoord, de kinderen moeten worden opgehaald en het eten moet op tafel.

Aanpassen levensstijl

Komt dit bekend voor? Als we de vergelijking met de auto doortrekken: als je vergeet regelmatig te schakelen, slijt de motor snel. Je bereikt uitgeput de eindstreep en hebt onderweg waarschijnlijk weinig genoten van de rit. Voor iedereen is het belangrijk om voldoende te schakelen en soms bewust een bepaalde schakelstand te kiezen. Voor hooggevoelige mensen is het mijns inziens een noodzakelijke voorwaarde om gezond en geïnspireerd te blijven. Je gebruikt immers meer energie en hebt meer verwerkingstijd nodig dan de gemiddelde mens. Het is dus zaak om een op jou toegesneden levensstijl te ontwikkelen.

Verbeter de kwaliteit van je leven

In de training werken we de vergelijking van het schakelen verder uit. Je gaat na in welke versnellingen je veel verkeert, welke je vaak overslaat, en wat je daaraan zou willen veranderen. We doen concrete oefeningen in het schakelen en je maakt een eigen plan om de dagelijkse kwaliteit van je leven en werk te verbeteren. Lichaam en geest werken deze dag samen, want beide kunnen je veel informatie verstrekken over de manier waarop jij het beste je leven aan kunt sturen. Zo doen we ook oefeningen om te “aarden” en je energie te beheren. Deze zijn deels gestoeld op de mindfulness.
De dagtraining kan op zichzelf gevolgd worden, maar heeft ook een meerwaarde als onderdeel van een preventie- of hersteltraject.

Interesse? Neem contact op voor meer informatie. Ik heb nog geen nieuwe datum vastgesteld

Wanneer, waar, wie, kosten

  • Dagtraining van 9.30 – 16.30, op vrijdag of zaterdag
  • Omgeving Peize/Haren
  • Aantal deelnemers minimaal 5, maximaal 8
  • Kosten inclusief documentatie, koffie, thee en soep. Particulier € 135 (inclusief BTW).  Zakelijk op aanvraag.